Τα νέα μας μέσω facebook

Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό.

Ένα μεγάλο βήμα για παιδιά και γονείς μαζί!

Μάθετε περισσότερα

Ενημέρωση σε κορίτσια δημοτικού

Τι είναι η περίοδος; Τι πρέπει να ξέρω; Τι πρέπει να κάνω;

Μάθετε περισσότερα


Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό.
Ένα μεγάλο βήμα για παιδιά και γονείς μαζί!


Πότε: Πέμπτη 26 Απριλίου 2016,19:30

Που: 2ο Νηπιαγωγείο Μελισσίων

Εισηγητές:
Μαρία Μπαλωτή, ΜΑ, Ψυχολόγος
Βαρβάρα Στεφανάκου-Ρεκλείτη, MSc, Ψυχοθεραπεύτρια Οικογένειας και Ομάδας

Και ναι, έφτασε η ώρα που τα παιδάκια σας θα αποχαιρετίσουν το νηπιαγωγείο και θα μπουν στην πρώτη τάξη του δημοτικού. Ένας καινούριος κόσμος ανοίγεται μπροστά τους.. Μια νέα περίοδος γεμάτη προκλήσεις ανοίγεται μπροστά σας.

 • Πως μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να κάνει την μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο;

 • Υπάρχει κάτι το οποίο πρέπει να φροντίσετε;

 • Τι εφόδια έχετε να δώσετε στο παιδί σας προτού αρχίσει το ταξίδι του στον κόσμο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης;

 • Μια ομιλία που στόχο έχει να ανταλλάξουμε αγωνίες, να εκφράσουμε φόβους, να απομυθοποιήσουμε καταστάσεις και να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον εαυτό μας έτσι ώστε να δώσουμε στα παιδιά μας τα απαραίτητα εφόδια για να κάνουν μόνα τους το πρώτο τους μεγάλο βήμα, και να ενταχθούν ομαλά στην σχολική κοινότητα.
  Ενημέρωση σε κορίτσια δημοτικού
  Τι είναι η περίοδος; Τι πρέπει να ξέρω; Τι πρέπει να κάνω;


  Τρίτη 12 Απριλίου 2016

  Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου γονέων και της Διευθύντριας του 2ου Δημοτικού Μελισσιών οι συνεργάτες του Ανοιχτού Σχολείου, Μαρία Μπαλοτή (ψυχολόγος) και Ευγενία Μπελεγρή (Μαία) πραγματοποίησαν ενημερωτική ομιλία/ κουβέντα για τις μαθήτριες της 5ης και 6ης δημοτικού, με θέμα την εμμηνόρροια.

  Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το τι είναι η εμμηνόρροια, Τι να περιμένουν; Τι χρειάζεται να κάνουν οι ίδιες όταν έρθει η ώρα. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις - στην ομάδα ή ιδιαιτέρους - για θέματα που τους απασχολούσαν και που ως τώρα δεν ένοιωθαν άνετα να ρωτήσουν.
  Το Ανοιχτό Σχολείο και το
  Shiachu στα Νότια Προάστια


  Αγαπητοί φίλοι,
  Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Χώρος Προσωπικής Ανάπτυξης: Ανοιχτό Σχολείο , ανταποκρινόμενος στα αιτήματά σας για συνεδρίες Shiatsu στα νότια προάστια, διευρύνει τη συνεργασία του με την συνεργάτιδά μας Παναγιώτα Πολυχρόνη-Giannino, Shiatsu Practitioner.

  Αν επιθυμείτε να κλείσετε ένα ραντεβού για Shiatsu στα Νότια Προάστια ή αν θέλετε πληροφορίες σχετικά με το Shiatsu και διευκρίνιση για το αν είναι κατάλληλη αυτή η μέθοδος για σας, μπορείτε να καλέσετε στο 697 2 08 37 32 και να μιλήσετε με την Παναγιώτα Πολυχρόνη-Giannino.

  Σημείωση: Να υπενθυμίσουμε ότι στο Shiatsu φοράμε άνετα, μαλακά ρούχα!
  Δίδυμα, μεγαλώνοντας παράλληλα
  δύο ανεξάρτητους, αυτόνομους ανθρώπους.


  Πότε: Πέμπτη 07 Απριλίου 2016, 19:30-20:30
  Εισηγήτρια:Μαρία Μπαλωτή, Ψυχολόγος
  Απευθύνεται: Σε γονείς που έχουν ή θα αποκτήσουν δίδυμα

  Δύο παιδιά που έρχονται μαζί στον κόσμο, ζουν παράλληλες εμπειρίες, μπαίνουν στη ζωή συντροφευμένα και μαθαίνουν το ένα να έχει ως σημείο αναφοράς το άλλο. Πως όμως μπορεί ο γονιός, σεβόμενος τη σχέση των δυο αδελφών, να βοηθήσει τα παιδιά του να γίνουν δύο αυτόνομοι, συναισθηματικά ανεξάρτητοι ενήλικες που ο καθένας θα μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο το δυναμικό του;

  Μια ομιλία για γονείς που έχουν δίδυμα και αναζητούν το καλύτερο δυνατό τρόπο να μεγαλώσουν τα παιδιά τους.
  Συνεδρίες Shiatsu


  Πότε: Σάββατο 09/04/16

  Απευθύνεται: Σε όσους θέλουν να έχουν μια καλύτερη επαφή με το σώμα τους.

  Στο Χώρο Προσωπικής Ανάπτυξης: Ανοιχτό Σχολείο, γνωρίζουμε ότι ο άνθρωπος είναι βιοψυχοκοινωνικό oν.

  Γι’ αυτό το λόγο θεωρούμε ότι η φροντίδα του σώματος είναι εξίσου σημαντική με την φροντίδα της ψυχής και των κοινωνικών σχέσεων.

  Θέλοντας να στηρίξουμε τον Άνθρωπο και τις ανάγκες του πολυεπίπεδα, αποφασίσαμε μια φορά το μήνα να πραγματοποιούνται στο χώρο μας συνεδρίες Shiatsu .

  Για να κλείσετε το ραντεβού σας καλέστε

  τώρα στο 2106640433

  Βιωματικό εργαστήριο για γονείς
  στη Σαντορίνη


  Πότε:

  Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015  Το Ανοιχτό Σχολείο σε συνεργασία με τον παιδικό σταθμό "Γλυκογαλούσα" πραγματοποιεί στη Σαντορίνη ομιλία και βιωματικό εργαστήριο για γονείς.