Συμβουλευτικοί γονέων


Είσαι το τόξο από το οποίο τα παιδιά σου ωσάν ζωντανά βέλη ξεκινάνε για να πάνε μπροστά.Ο τοξότης βλέπει το ίχνος της τροχιάς προς το άπειρο και κομπάζει ότι με τη δύναμή του τα βέλη του μπορούν να πάνε γρήγορα και μακριά. Άς χαροποιεί τον τοξότη ο κομπασμός του αφού ακόμα κι αν αγαπάει το βέλος που πετάει, έτσι αγαπά και το βέλος που μένει στάσιμο."

Χαλίλ Γκιμπράν,1883-1931Ομάδα Γονέων Μελετώντας τα παιδιά Γονείς και παιδιά μαζί
Ομάδα Γονέων


Συντονίστρια:
Βαρβάρα Στεφανάκου-Ρεκλείτη


Συναντήσεις:
Πέμπτη 17:30-19:30(ανα 15 μέρες)

Σε αυτές τις ομάδες οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις με ανθρώπους που βρίσκονται σε αντίστοιχη κατάσταση με τους ίδιους. Θα έχουν το χρόνο να εφαρμόσουν διάφορες τακτικές, να μοιραστούν τις δυσκολίες και τον προβληματισμό τους και με την βοήθεια της ομάδας, να διερευνήσουν νέους τρόπους αντιμετώπισης των θεμάτων που τους απασχολούν.

Απώτερος στόχος μας, να ανακαλύψουμε τρόπους που θα συμβάλουν στο μεγάλωμα χαρούμενων, δημιουργικών παιδιών, γεμάτων αυτοπεποίθηση και σεβασμό για τον εαυτό τους και τους γύρω τους.Μελετώντας τα παιδιά
για το σχολείο


Συντονίστρια:
Μαρία Μπαλωτή


Συναντήσεις:
Κάθε Δευτέρες 18:00-20:00

Πώς ο "πονοκέφαλος" μπορεί να μετατραπεί σε δημιουργική ώρα

Ένα εργαστήριο που στόχο έχει να στηρίξει τους γονείς που τα παιδιά τους έχουν μαθησιακές δυσκολίες ή όχι. Με αυτό το εργαστήριο οι γονείς θα ανακαλύψουν πως μπορούν να στηρίξουν τα παιδιά τους με τα μαθήματα του σχολείου, χωρίς να γίνονται η πατερίτσα τους, και βοηθώντας τα να πάρουν τις ευθύνες που τους αναλογούν.

Πέρα από γενικές συμβουλές και επειδή το κάθε παιδί είναι διαφορετικό, ελάτε να δούμε που είναι η δυσκολία σε κάθε περίπτωση.


Εργαστήριο για γονείς
και παιδιά μαζί

Συναντήσεις:
Περισσότερες πληροφορίες
θα βρείτε εδώ

Το καλύτερο που ένας γονιός μπορεί να προσφέρει στο παιδί του είναι χρόνος… χρόνος μαζί με το παιδί όπου και οι δύο θα διασκεδάσουν, θα παίξουν, θα έχουν μια κοινή ευχάριστη εμπειρία, θα έρθουν πιο κοντά

Γι’ αυτό το λόγο, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πραγματοποιούμε στο χώρο μας μια σειρά εργαστηρίων για γονείς και παιδιά μαζί. Στόχος αυτών των εργαστηρίων είναι γονείς και παιδιά να παίξουν, να μοιραστούν πράγματα , να διασκεδάσουν, να έρθουν πιο κοντά.