Ευγενία Μπελέγρη

Μαία

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Εκδήλωσα από μικρή μια ευαίσθητη φύση. Διάλεξα τη μαιευτική τέχνη ως επάγγελμα ζωής. Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου το 2013.

Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης, πέρασα ένα διάστημα στο Royal London Hospital του Λονδίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επηρεασμένη από τις μεγάλες διάφορες στον τρόπο άσκησης της μαιευτικής τέχνης και την παροχή φροντίδας στην εγκυμοσύνη, τον τοκετό και τη λοχεία και πεπεισμένη πως κάτι "κάνουμε λάθος", ξεκίνησα να μελετάω παλαιότερα και νεότερα ερευνητικά δεδομένα Ελλάδας και Αγγλίας. Με το πέρας των σπουδών μου, εργάστηκα σε γυναικολογικά ιατρεία.

Σήμερα, εργάζομαι ως υπεύθυνη μαία της ΜΙΥΑ "ΙΑΚΕΝΤΡΟ" στην Αθήνα και είμαι συνεργάτιδα ιατρού μαιευτήρα-γυναικολόγου. Στα πλαίσια του ιατρείου οργανώνω και πραγματοποιώ μαθήματα προετοιμασίας γονεϊκοτητας, ανώδυνου τοκετού και συμβουλευτικής στο θηλασμό. Προωθώ το φυσιολογικό αλλά προσπαθώ να αποτρέπω συμπεριφορές φανατισμού περί φυσιολογικού. Τοκετός και θηλασμός είναι θέματα φλέγοντα στη μητρική κοινότητα σήμερα. Αγαπάω να θυμίζω ότι η γνώση είναι δύναμη και προσπαθώ μέχρι τέλους να ενημερώνω έγκαιρα και έγκυρα τις γυναίκες που συνεργάζομαι-δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης. Αυτό εξάλλου είναι η πραγματική προετοιμασία! Παρακολουθώ και υποστηρίζω ενεργά την επίτοκο και τη θηλάζουσα γυναίκα. Είμαι πεπεισμένη πως ο τρόπος που θα βιώσει το ζευγάρι την εγκυμοσύνη και τη διαδικασία του τοκετού και ο τρόπος που θα ενταχθεί το νεογνό στη ζωή τους, θα καθορίσει την ψυχική υγεία της οικογένειας, αλλά και του νέου ανθρώπου.

Ειμαι συνεργάτιδα-μαία των μαιευτηρίου ΛΗΤΩ και ΜΗΤΕΡΑ και μέλος του συλλόγου Επιστημόνων Μαιών Μαιευτών Ελλάδος. Έχω παρακολουθήσει το Σεμινάριο Επιμόρφωσης Μαιών από το σύλλογο "ΕΥΤΟΚΙΑ" και είμαι μέλος της ΕΥΤΟΚΙΑΣ. Ολοκληρώνω το πρόγραμμα "Προγεννητική Ψυχολογία" από το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης κι Επιμόρφωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχω παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων και συνεδρίων σχετικών με ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ και ΘΗΛΑΣΜΟ.

Στον ελεύθερο χρόνο μου, αφιερώνομαι στη ζωγραφική και το διάβασμα.