Μαθησιακές Δυσκολίες


Το διάβασμα,το γράψιμο και η ορθογραφία αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου, δεν είναι ,όμως, όλη μου η ζωή - έχω αποδώσει πλέον στα πράγματα τη σχετική τους αξία. ................. Η δυσλεξία σίγουρα κάνει το δρόμο πιο δύσκολο, παράλληλα, όμως καλλιεργεί και εμπνέει αρετές, που δίνουν νόημα στη ζωή, όπως, Ειλικρίνεια, Αποφασιστικότητα και Αισιοδοξία.”

"Η μυστική ζωή του Δυσλεκτικού παιδιού", Robert Frank


Η μαθησιακή δυσκολία είναι μία ευκαιρία!

Δεν υπάρχουν παιδιά που δεν θέλουν να μάθουν, υπάρχουν όμως πολλά παιδιά που έχουν δυσκολίες, μπλοκαρίσματα, και δεν ξέρουν πως να μάθουν... και γι αυτό είμαστε εμείς εδώ!!!

Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε το κάθε παιδί που έρχεται σε εμάς να ανακαλύψει τον δικό του τρόπο να οργανώνεται και να μαθαίνει.

Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι να μπορέσει το παιδί με μαθησιακές δυσκολίες- στο επίπεδο που είναι εφικτό - να ανεξαρτητοποιηθεί. Να ανακαλύψει τον δικό του τρόπο να μαθαίνει και - όπου αυτό είναι εφικτό - να αναλάβει εξ ολοκλήρου τα μαθήματά του.

Για να μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι τέτοιο η συμβολή του γονιού είναι πολύ σημαντική,γι αυτόν ακριβώς τον λόγο όταν αναλαμβάνουμε την μαθησιακή αποκατάσταση ενός παιδιού δίνουμε μεγάλη έμφαση στην στήριξη και του γονιού μέσα απο σεμινάρια και βιωματικά εργαστήρια που πραγματοποιούνται στον χώρο μας.
Είναι πολύ σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι στόχος μας δεν είναι να "γιατρέψουμε" το παιδί, η μαθησιακή δυσκολία δεν είναι αρρώστια, είναι μια ιδιαιτερότητα που κρύβει πολύ μεγάλη δύναμη, δημιουργικότητα, φαντασία και συναίσθημα. Μέσα από τη δουλειά που κάνουμε στο Χώρο Προσωπικής Ανάπτυξης: Ανοιχτό Σχολείο βοηθάμε το παιδί :

Παράλληλα καθοδηγούμε τον γονιό έτσι ώστε να μπορεί:

Σημείωση: Στις δράσεις για γονείς, θα βρείτε εργαστήρια πολύ βοηθητικά για γονείς που τα παιδιά τους έχουν μαθησιακές δυσκολίες.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να κάνουμε μια πρώτη συνάντηση, να δούμε ποιες ακριβώς είναι οι ανάγκες του παιδιού σας και να σχεδιάσουμε μαζί ένα πρόγραμμα που θα ανταποκρίνεται σε αυτές.