Εργαστήρια για παιδιά και γονείς μαζί!

Μεγαλώνοντας Παρέα…

Πότε: Θα ανακοινωθεί

Απευθύνεται: Σε παιδιά 2-4 ετών και τους γονείς τους

Τα παιδιά προσχολικής ηλικίας τρέφονται σε μεγάλο βαθμό από την σχέση που αναπτύσσουν με τους γονείς τους. Ο δεσμός που θα δημιουργηθεί μεταξύ γονιού και παιδιού τα πρώτα χρόνια είναι ένας από τους πιο σημαντικούς δεσμούς. Ένας δεσμός που επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού.

Τα συναισθήματα που ανταλλάσσουν γονιός και παιδί, οι κοινές ώρες διασκέδασης αλλά και η σωστή και οριοθετημένη καθοδήγηση από τον γονιό είναι βασικά για το μεγάλωμα ενός χαρούμενου και αυτόνομου ανθρώπου. Στόχος αυτού του εργαστηρίου είναι γονείς και παιδιά να έχουν μια κοινή ώρα διασκέδασης και ανατροφοδότησης μέσα στην βδομάδα.

Μεγάλοι και μικροί θα παίξουν, θα μοιραστούν εμπειρίες, θα περάσουν καλά . Παράλληλα οι γονείς - μέσα από την κοινή εμπειρία και την καθοδήγηση των συντονιστών - θα αποκτούν εργαλεία και γνώσεις που θα τους βοηθούν να περνάνε καλά με τα παιδιά τους, να δείχνουν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους, να είναι σταθεροί και να βάζουν τα απαραίτητα όρια χωρίς τύψεις και αμφιταλαντεύσεις.
Εσύ κι εγώ μαζί!

Απευθύνεται: Σε γονείς και παιδιά 4-6 και 7-11 ετών

Συναντήσεις: Θα ανακοινωθούν

Όλες οι έρευνες πλέον έχουν δείξει ότι η σχέση που αναπτύσσει το παιδί με τον γονιό του είναι πολύ σημαντική και επηρεάζει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους το άτομο καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του. Μια ουσιαστική σχέση με το παιδί μας είναι αυτό που θα του δώσει τα εφόδια για να ζήσει μια ουσιαστική, χαρούμενη και γεμάτη ζωή.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει μια σχέση καλή;

  • Πόσες φορές περνάτε χρόνο με τα παιδιά σας;
  • Όταν είστε μαζί τους είστε 100% μαζί τους;
  • Χαίρεστε όταν παίζετε με το παιδί σας ή «θυσιαζόμαστε» για να περάσει το παιδί καλά καταπίνοντας τα συναισθήματά σας;
  • Κάνετε όλα τα χατίρια στο παιδί σας ή τους δίνετε μοντέλο ζωής;

Επειδή πολλές φορές , στην αγωνία του να είμαστε καλοί γονείς χάνουμε την ουσία της σχέσης , αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα κύκλο εργαστηρίων που θα εστιάζει στην σχέση γονιού- παιδιού.

Καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνο θα πραγματοποιούνται στο χώρο μας μονοήμερα εργαστήρια για γονείς και παιδιά ( για ηλικίες 4-6 και 7-11 ετών) . Σε αυτά τα εργαστήρια, με την καθοδήγηση των συντονιστών, θα αφήνουμε έξω τις υποχρεώσεις, τις έννοιες, τις αγωνίες και θα αφιερώνουμε χρόνο στην ουσιαστική σχέση με τα παιδιά μας.

Παιχνίδια, παραμύθια, κατασκευές, μαγειρέματα είναι μόνο μερικά από τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσουμε.

Αν επιθυμείτε να ενημερώνεστε εγκαίρως για τις μονοήμερες δράσεις μας γραφτείτε στο newsleter (εδώ) για να λαμβάνετε τα σχετικά ενημερωτικά.